Neroli 10ml CITRUS AURANTIUM AMARA

Neohodnoceno
 
Novinka Efekt lupa
 

podporuje koncentraci, harmonizuje a je silné afrodiziakum

   
VŮNĚ  

  Citrusová, Hořká, Sladká

TÓN   

  Horní tón

 

Dostupnost Skladem
129 Kč    
Kód produktu 1051
Kategorie 100% esenciální oleje
 

Neroli

Citrus aurantium amara

 

Neroliová silice má výrazně antidepresivní a afrodiziakální vlastnosti, zlepšuje koncentraci, povzbuzuje trávení. Také má antibakteriální, protizánětlivé, sedativní a tonizující účinky.Vhodná pro všechny typy pleti, podporuje obnovu buněk.

Neroli je často součástí luxusních parfémů a kosmetických krémů k regeneraci suché přecitlivělé pokožky.

Esenciální olej se získává destilací nebo extrakcí čerstvých květů hořkého pomerančovníku. Původem je z Indie, největší pěstitelé jsou Italové, Španělé, Francouzi, Egypťané.


ikonka kytičkaNení vhodné pro těhotné ženy
V těhotenství a při kojení doporučujeme se tomuto oleji vyhnout.

Doplňující informace

Hlavní komponenty: Linalool, Limonene, Linalyl acetate, Trans-Ocimene
Použitá část rostliny: Květy
Extrakční proces: Parovodní destilace
Fyzický vzhled: Světle až jantarově žlutá kapalina
Země původu: Egypt
 
 

Neroli

Pomerančovník čínský (Citrus sinensis) je jedním z nejrozšířenějších druhů rodu citrus. Dnes již neexistuje jeho planá forma a tím není jeho původ zcela jasný. Podle novějších výzkumů je považován za křížence (Citrus ×sinensis) mezi druhy mandarinkou obecnou (Citrus reticulata) a pomelem (Citrus maxima). Bylo vypěstováno mnoho morfologicky odlišných odrůd, mezi kterými je úzká genetická diverzita, většina z nich má původ v jediném exempláři.

Pochází pravděpodobně z oblastí v jihozápadní Číně a severovýchodní Indii. Do Evropy, do okolí Středozemního moře, se dostal patrně okolo roku 1450 s italskými nebo roku 1500 s portugalskými mořeplavci.

Zprvu byly pomerančovníky čínské v Evropě ceněné pro léčebné vlastnosti, teprve později se dostaly do obliby jeho chutné plody. Začaly být pěstované na místech se subtropickým klimatem v zahradách a v mírném pásmu v oranžériích. Postupně byly šířené do dalších světadílů a staly se na mnoha místech s vhodnými klimatickými podmínkami běžnými ovocnými dřevinami. Je považován za nejčastěji pěstovaný strom na světě.

Dřevo stromu je tvrdé, nažloutlé, dobře se opracovává s vyrábí se z něho nábytek a další truhlářské výrobky, dobře se soustruží a je vyhledáváno rytci. Je však náchylné k napadení termity a jeho jemné piliny vznikající při broušení mohou způsobit astma. Nadměrný kontakt se slupkou plodů způsobuje u citlivých osob dermatitidu. Olej vylisovaný ze semen sloužívá jako stolní olej, vzniklé pokrutiny obsahují mnoho bílkovin vhodných ke zkrmení. Z 1 kg květů se získá 1 g oleje ceněného v kosmetice. Další oleje jsou lisovány z listů, mladých větviček i nezralých plodů. Strom je důležitou medonosnou dřevinou, květy během kvetení poskytují hojnost nektaru a např. v Kalifornii je asi 25 % všeho medu citrusového původu. Z vrchních vrstev kůry se získávají terpeny používané k výrobě nátěrových hmot pro lodě.

Vůně (?) Sladká, Citrusová, Hořká
Tón (?) Horní tón

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
Firma Phytos je rodinnou firmou zabývající se převážně esenciálními oleji a dalšími vonnými látkami a jejich využitím.
A co si myslí majitelé firmy Phytos? " Jsme přesvědčeni, že příroda již vymyslela vše dávno před příchodem člověka, jen je třeba tyto výsledky objevit a naučit se je využívat. Mezi našimi produkty jistě najdete mnoho inspirací na toto téma."
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.