Tea tree 10ml Melaleuca alternifolia

Neohodnoceno
 

dezinfikuje, blahodárně působí na suchou a zanícenou pleť. 

Vůně

Balzamická, Bylinná, Svěží

Tón

Horní tón

 

Dostupnost Odeslání do 3 dnů
95 Kč    
Kód produktu 2472
Kategorie Esenciální a vonné oleje
 

Tea tree 100%

(Melaleuca alternifolia)

 

 
Čajovníková silice je jedním z  nejúčinnějších přírodní antiseptik (antimikrobiální, antimykotické, antivirové vlastnosti). 
Dále má analgetické a antirevmatické účinky.
Tea tree má také fungicidní či antimykotické vlastnosti. Tato silice neutralizuje pachy.
Pomáhá při problémech s lupy, pomáhá při lupénce, ekzémech, vyrážkách a akné.
Esenciální olej se získává z listů stromu keřovitého vzrůstu – Kajeputu střídavolistého.
Strom dorůstá až 5 metrů, ma silný, zkroucený kmen. Domorodí obyvatelé Austrálie Tea tree hojně využívali ve svém léčitelství – léčba rýmy, hojení ran apod.

 

Lze využít také k desinfekci a čištění menstruačních mořských hub.

 

Doplňující informace
Složení: Terpinen-4-ol, Gamma-Terpinene, Alpha-Terpinene
Použitá část rostliny: Listy
Extrakční proces: Parovodní destilace
Fyzický vzhled: Bezbarvá až světle žlutá kapalina
Země původu: Austrálie

Tea Tree

Kajeput střídavolistý (Melaleuca alternifolia Cheel, 1924), spolu s dalšími druhy téhož rodu známý jako čajový nebo čajovníkový strom, je strom keřovitého vzrůstu, divoce rostoucí v močálech a mokřinách severovýchodního pobřeží Nového Jižního Walesu v Austrálii. Svůj název získal podle charakteristického tvaru "T" (odtud T-tree, později zkomolen na "tea" tree). Kajeput střídavolistý byl Evropany objeven výpravou kapitána Cooka roku 1770. Tenkrát byl kajeput skutečně použit k přípravě čaje, proto se mu dodnes v anglicky mluvících zemích říká čajový strom, tea tree.

Roku 1923 provedl A. R. Penfold, ředitel Vládního muzea technologie a užitých věd v Sydney, analýzu silice z listů kajeputu a zjistil, že její antiseptické účinky jsou 13× silnější než fenol, v té době univerzální standardní desinfekční přípravek. S každou další studií se ukazovaly další možnosti využití oleje k léčbě kožních plísní, diabetických gangrén, popálenin i k ošetření drobných oděrek a k aromaterapii. V současnosti je čajovníkový olej běžnou součástí mnoha domácích lékárniček, přidává se do kosmetických přípravků pro lidi i zvířata.

Vůně (?) Svěží, Bylinná, Balzamická
Tón (?) Horní tón

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
phytos-logo
 
Firma Phytos je rodinnou firmou zabývající se převážně esenciálními oleji a dalšími vonnými látkami a jejich využitím.
A co si myslí majitelé firmy Phytos? " Jsme přesvědčeni, že příroda již vymyslela vše dávno před příchodem člověka, jen je třeba tyto výsledky objevit a naučit se je využívat. Mezi našimi produkty jistě najdete mnoho inspirací na toto téma."
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.