JOJOBOVÝ OLEJ - ÚČINKY A JAK HO POUŽÍT

Jojobový olej se získává z rostliny Simmondsia chinensis (česky Simondsie čínská). Bílá semínka připomínající kávová zrnka (jsou o něco větší), se lisují za studena, aby si "olej" ponechal všechny potřebné užitečné látky. 
Ač se používá slovo olej, jedná se spíše o kapalný vosk. Díky svému chemickému složení nežlukne, při správném skladování je jeho trvanlivost téměř neomezená, a tak se často používá pro konzervaci kosmetiky. 
Jojobový olej obsahuje biologicky cenné nenasycené mastné kyseliny a vitamín E. Proto se neužívá vnitřně, neboť prochází trávicím traktem nezměněn. jojobovy-olej
Jojobový olej je řazen mezi nejkvalitnější a nejvšestrannější olej při péči o pokožku těla a vlasů. Jojobový olej obsahuje přirozený UV filtr 2 – 4, dá se tedy skvěle používat na pleť po celý rok.
Informovaní kadeřníci vědí, že pár kapek jojobového oleje vmasírovaných do vlhkých vlasů jim dodá hebkost, jemnost a navrátí přirozený lesk. Nazývá se „tekutým zlatem“, díky svému obsahu velkého množství pěstících a výživných látek, minerálů a vitamínu E. Vitamíny, minerály a stopové prvky obsažené v jojobovém oleji velmi dobře prostupují kožní bariérou až k zárodečné vrstvě pokožky, hodí se tedy pro ošetřování všech typů pleti od citlivé po mastnou, aknózní.

Jojobový olej se také využívá k masážím, přidává se do regeneračních a opalovacích přípravků, protože má výbornou savost, skluznost a reguluje vlhkost pokožky.

Využití jojobového oleje na pleť:
Suchá pleť - dokáže do hloubky hydratovat, vyhlazovat.
Mastná pleť - je skvěle vstřebatelný a nezanechává na pleti mastný film.
Citlivá a ekzematická pleť - dokáže jojobový olej zklidnit a zmírnit zarudnutí.
Jojobový olej se používá místo běžného krému - na vlhkou pokožku - ráno i na noc.
 
Jojobový olej a vlasy:
- doporučuje se vetřít pár kapek do vlhkých vlasů, vlasy by pak budou vyživené, uhlazené a hydratované :-). 

Jojoba-Oil

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.