Není to jen obyčejný pytlík.

Proč chleba už jen do chlebokapsy?

 

Není to jen obyčejný pytlík.

 

Tajemství funkčnosti se skrývá ve spojení tří vrstev a způsobu rolování pytlíku. Je zřejmé, že pouze jedna bavlněná vrstva by na ochranu a delší svěžest chleba nestačila a právě proto je do kapsy vložena ještě jedna bavlněná a zároveň i polyesterovou membránu, která zapříčiní pomalé dýchání chleba v kapse.

Kromě prodyšné membrány je velmi důležitý způsob ušití chlebokapsy a také její provedení. Při výrobě a testování Green smile přišli na to, že se funkčnost nejlépe projeví, když se chléb úplně odstaví od přímého kontaktu s venkovním vzduchem.

Proto vymysleli způsob, který na trhu předtím nebyl, a který řeší problém vysychání pečiva na místech, kde se sáčky stahují bavlněnými šňůrkami. To byl jeden z hlavních důvodů, proč vynalezli rolovací funkční pytlík na pečivo.

 REAL fotky na ESHOP - 3 ks (8)

 

Jaký je hlavní rozdíl mezi naším funkčním rolovacím pytlíkem a tím, který se stahuje šňůrkami?

U většiny pytlíků, které se stahují šňůrkami, vznikne při stažení na povrchu malý otvor, přes který vzduch proudí přímo k pečivu uvnitř sáčku. Při takovém skladování se může stát, že vrchní kůrka chleba u otvoru vysychá rychleji než jeho zbytek. V této kapse chleba dýchá pozvolně přes membránu jako celek a každý kousek kůrky má tedy stejné podmínky pro delší čerstvost.

Hlavní tajemství spočívá právě v provedení a správném srolování sáčku, ve kterém si chléb může vytvářet vlastní prostředí bez přímého kontaktu s venkovním vzduchem.

 

Recenze majitelek chlebokapes

 

Jak správně chlebokapsu rolovat?

Při nákupu chleba a jeho vložení do chlebokapsy je třeba horní okraj srolovat nejméně třikrát a zapnout sponu. Sáček je i po jeho srolování dostatečně velký. Nemusíte se bát, že by byl pro chleba malý, protože je navržen tak, aby se do něj vešel i ten největší bochník na českém a slovenském trhu.

Při posouvání se ujistěte, že chléb zcela odstavíte od přímého kontaktu se vzduchem. Chleba si uvnitř začne vytvářet vlastní mikroklima. Přes membránu bude dýchat velmi pomalu a zajistí si podmínky, které mu nejvíce vyhovují.

Na to, že jste sáček uzavřeli správně, přijdete tak, že při jeho posouvání se vám kolem chleba nahromadí vzduch (může se vytvořit vzduchová bublina), kterou je třeba ručně vypustit. Pokud vzduch vytlačujete pomalu a proudí ven pouze přes membránu a bavlněnou látku, je kapsa uzavřená dobře. Tento postup je třeba opakovat po každém otevření.


Jaký chlebík do kapsy nakupovat?

Funkčnost chlebokapsy se nejlépe projeví při kvalitním chlebu, který je pečený přímo z chlebové směsi, narozdíl od chlebu ze zmrazeného polotovaru.
Samozřejmě i při takovém pečivu se prokáže její funkčnost, ale nejlepší výsledky vidíme u chlebu, který je opravdu kvalitní a pečený "napřímo". Takový chléb najdete většinou v lokálních pekárnách, méně často bývají v supermarketech či hypermarketech. Myslete tedy i na výběr chleba, který je rovněž velmi důležitý.

Chleba vám v kapse nezplesniví, díky pozvolnému dýchání. Pokud je alej uvnitř necháte příliš dlouho, je možné, že se na něm projeví drobné známky plísně. Je to normální proces, kterému se ani při použití látkového pytlíku nedá zabránit. Do šesti dnů je to však velmi ojedinělý jev. Proto prosíme, abyste chléb i sáček po šesti dnech skladování pořádně zkontrolovali.

Také dbejte na to, abyste chléb do kapsy vkládali vždy jen v suchém stavu. Zvlhlý kus chleba má náchylnost plesnivět. V takovém případě, by se plíseň mohla přesunout i do membrány. Pokud by se tak stalo, vyperte kapsu výjimečně na 40 stupňů a nechte pořádně vysušit.

Chlebokapsa není kouzelná kapsička, ale zaručeně pomůže každému chlebu, aby vydržel déle čerstvý. Jaké výsledky budete u vás doma mít, závisí také na tom, jak kvalitní chleba domů kupujete a jak dobře kapsu uzavřete.

 

ZVÝŠENÁ POZORNOST!!

Samotný pytlík funguje nejlépe, pokud se nechá na temném suchém místě, ideálně ve špajzu, nebo v potravinové skříňce. Na pytlík, ani pod pytlík nic nedávejte, aby chléb uvnitř přes membránu dýchal pěkně pozvolna a kůrka pomalu tvrdla. Kdybyste položili na pytlík jiný předmět, chléb by nedýchal pozvolna tak, jak má a kůrka by na chlebu začala pomalu měknout!!!

 

Jak se o chlebokapsu správně starat?

O bavlněnou část: Doporučujeme ruční praní bez použití aviváže či parfemovaného prášku. Pokud se kapsa zašpiní z vnější bavlněné strany, nejlepším způsobem jak jí vyprat, je vyprat ji ručně v teplé vodě, přičemž vnitřní membránu doporučujeme z pytlíku vytáhnout a následně bavlněnou část ručně vyprat.

Samostatná bavlněná část se může žehlit na středním stupni, kapsu ale nikdy nežehlete, pokud není membrána z pytlíku vytažená.

O  membránu: Doporučujeme ruční praní bez použití aviváže či parfemovaného prášku. Pokud to není nutné, membránu neperte. V mnoha případech ji stačí pouze oklepat, vytřít vlhkým hadříkem nebo opláchnout v teplé vodě

Po vysušení je chlebokapsa připravena k opětovnému použití.

Jaké je její složení?

Kapsa je složená ze tří vrstev, přičemž dvě svrchní jsou tvořeny bavlněnými plátny. Dovnitř je všitá třetí část, polyesterová membrána. Právě díky této membráně pečivo dýchá pozvolna, díky čemuž vysychá pomaleji a nemá sklony k plesnivění.

Chci také svou chlebokapsu