Proč přírodní opalovací krémy

je to tu, období slunění (i když né vždy toho chtěného). Sluníčko začíná mít sílu a naše, po zimě bílá těla, se zabarvují okamžitě do červena. Doufám, že vy opalovací krém, mléko či balzám, řešíte dříve, než se spálíte, jako to většinou dopadne u mě :-). 
Tento článek je o tom, proč si vybrat přírodní ať už opalovací krém, olej, mléko na opalování či opalovací balzám.

 

Tak proč ne klasické opalováky?

Konvenční opalovací krémy většinou obsahují látky, jako jsou chemické filtry, umělé vůně, deriváty z ropy, parafínu či silikonu, nanotechnologie, soli hliníku, parabeny, PEGy nebo GMO. Tyto chemické látky mohou způsobovat jak různé kožní alergie, tak třeba i narušovat hormonální rovnováhu v těle.
A co si také mnozí z nás ani neuvědomujeme, tyto látky jsou většinou pro vodní organismy toxické. Jedni z nejhorších, jak pro organismy vodní, tak i pro nás a naše děti, jsou oxybenzone, benzofenone či oxyphenone a nanočástice.
Je důležité pokožku chránit, samozřejmě, ale potřebný vit. D ze sluníčka tělo potřebuje, jelikož právě vit. D chrání tělo před různými chorobami a konvenční opalováky proti slunečnímu záření blokují přirozenou produkci tohoto vitaminu v těle.
 

V čem jsou přírodní opalovací krémy, opalovací oleje, balzámy lepší?

Obsahují kvalitní oleje (másla), které obsahují přirozené ochranné látky proti spálení a často ještě spousty prospěšných látek pro pokožku (hydratují, obsahují vit. E, regenerují apod.ú. Jsou rozložitelné v přírodě a na živé organismy nepůsobí toxicky. Pokožku ochrání, ale nepůsobí jako igelit (což právě konveční opalováci způsobují), tudíž pokožka může dýchat a produktovat již zmíněný důležitý vit. D. 
Aby se ještě zvýšil ochranný faktor, přidává se do přírodních opalováků speciální varianta oxidu titaničitého UV Titanium Dioxide nebo Oxid zinečnatý (je přírodní bílý prášek s protizánětlivými a mírně antibakteriálními účinky. Poskytuje vysokou ochranu před slunečním zářením. Pomáhá snížit nebo zábránit spálení a předčasnému stárnutí pokožky).
 
Ty nemohou pokožku dráždit ani alergizovat a jsou zcela bezpečné. Fungují na čistě fyzickém principu - na pokožce vytvoří slabou vrstvu, která UV záření odráží.

 

Mazat rozhodně ANO, ale s rozumem!

Přírodní opalováky naleznete třebas tady ;-)