Nejkvalitnější květové vody od SoZole Rose

My milujeme květové vody
Jelikož je používáme každý den k ošetření a výživě pleti a jedna lahvička je hned pryč, hledali jsme nějaké opravdu kvalitní a ve velkém balení.
A tak, a z toho mám mega radost, jsme získali opravdu velmi kvalitní květové vody od firma SoZole Rose v 1l a 3l balení.
 

Co je firma Sozole zač?

Za firmou SoZole Rose stojí velice milá paní Veronika, která se snaží podporovat malé farmáře v Bulharsku.
Koupí těchto květových vod podpoříte pracovité a čestné pěstitele, zemědělce, lokální výrobce a rodinné podnikaní v Bulharsku.
Spolupráce je výhradně s partnery s férovým přístupem v celém procesu výroby, jehož součástí jsou i lidé ze sociálně znevýhodněných skupin a různých menšin.
 

Jak se vyrábí květová voda z růží?

Tyto květové vody jsou vyráběny tradičně parovodní destilací v specializované destilerii na organickou růžovou produkci. Než se k ní dostane je zapotřebí velkého počtu lidských rukou a láskyplné péče. Ano, květy se sbírají ručně po východu slunce, kdy jsou ještě skrápěny ranní rosou a jejich okvětní lístky obsahují nejvyšší množství éterických silic (0,02-0,04%, vyjímečně až 0,09%).
Květy se vozí přímo z polí v 25 kg pytlích a putují ihned do obrovských destilačních nádob, kde jsou zality vodou a prochází první parní destilací. Protože se při ní nedokáže dostatečně oddělit růžový olej, putuje první destilát do dalších nádob, ve kterých je destilován podruhé a složitěji. Do konce téhož pracovního dne je vše hotovo. Druhý destilát unikátní čistá růžová voda zaplňuje nádoby a drahocenný růžový olej, jenž je lehčí, než voda se sbírá na jejím povrchu. 
 
100% květové vody do této firmy jsou bez konzervantů, vhodné pro vegany a nebyly testovány na zvířatech. Jedná se o 100% čistý přírodní produkt.
 

Velké Ekologické balení

Inovativní balení bag-in-box, jehož výhody jsou:
  • Sterilní prostředí bez přístupu vzduchu
  • Díky recyklovanému kartónu ochrana proti světlu a teplu
  • Prodloužení životnosti produktu.
  • Nízká uhlíková stopa
  • Ekologicky i ekonomicky výhodné balení
 
Trocha historie květových vod
Květové vody jsou známi již 5000 let, využíval je např. Hippokrates při svých léčebných kůrách. Říká se, že za krásou egyptské královny Kleopatry stojí právě denně aplikovaná růžová voda. Od středověku se objevovaly květové vody v lékárnách a také se používaly na královských dvorech k zamaskování nelibých tělesných odérů. Květové vody se taktéž přidávaly do pokrmů. Ve 20 století je vytlačily éterické oleje, ale nyní opět ožívají a získávají na oblibě.
 
Květové vody mají neuvěřitelně široké využití, jaké?
  • Péče o pleť – čištění, tonizace a hydratace, fixace make-upu
  • Domácí lázně a relaxace – 1-3 lžíce do vany dle samotné květové vody je to skvělý relax
  • Péče o vlasy – rozčesávání, zklidnění podrážděné vlasové pokožky
  • V kuchyni– do dezertů, domácích limonád – cca 1 lžíce na litr vody (oblíbená je růžová, levandulková, meduňková,…)
  • Aromaterapie pro nejmenší – jednoduše v rozprašovači, je mnohem jemnější než éterické oleje
  • Osvěžení – pomocí rozprašovače, tzv. oblíbená mlha, doporučuji nosit v kabelce mini flakonek se svou oblíbenou květovou vodou či vlastním mixem dle nálady.
     
Při výběru květové vody je potřeba číst pečlivě etiketu. Produkt, který se prodává jako směs vody či alkoholu a éterického oleje ( jenž není rozpustný ve vodě!), není totéž a nemá takové kvality jako poctivá 100% květová voda. A je to jednoduše klam. Květinová voda pak obsahuje květovou vodu s přidaným alkoholem, který slouží k její konzervaci. Už to ovšem není 100% přírodní produkt.
 

Moc se nám s Baru líbí filozofie firmy SoZole Rose a velice rády pomůžeme malým lokálním farmářům, kteří svou práci dělají poctivě. Můžete se přidat i vy :-).

 

1_12_13

 

B+V