JAK SPRÁVNĚ APLIKOVAT PŘÍRODNÍ OLEJE NA PLEŤ

Pokud jste se rozhodla, že vyměníte v péči o pleť krém, za přírodní olej, rozhodně vám to mohu doporučit. Jen je třeba si dát pozor na pár věcí.
1. Při výběru oleje - Určitě dbejte na kvalitu oleje. Rozhodně doporučuji za studena lisovaný 100% rostlinný olej. Pokud máte důvěru v BIO kvalitu, tak určitě BIO olej. Vyhněte se těm, které obsahují silikony, parabeny nebo dokonce minerální oleje, jež jsou vyráběny z ropy.
2. Na správnou aplikaci - Přírodní olej se aplikuje úplně jinak než jste zvyklé u krémů. Při aplikaci oleje je třeba vždy nanášet přímo na mokrý obličej, krk i dekolt. Nestačí, když je pokožka jen vlhká. Nejlépe uděláte, když odlíčený obličej omyjete vlažnou vodou, utřete si ruce a nalijete trochu oleje na prsty či do dlaně. Nemusíte odměřovat počet kapek, prostě si přiměřeně oleje nakapat do dlaní a masírovat a vklepávat do pleti, dokud se voda s olejem nevsákne a neoschne. Pokud se vám zdá, že je pleť ještě příliš mastná, pak můžete papírovým ubrouskem odsát přebytečný olej.
Přírodní oleje můžete použít na jakýkoli typ pokožky.
Většinou jsou oleje bez vůně. Olej můžete použít přírodně, tak jak ho pořídíte a nebo si můžete přidáním voňavých esenciálních olejů vytvořit olej dle své oblíbené vůně a přímo na svůj typ pleti.

organic oil