Luxusní KELTSKÁ SŮL - Solný květ (Fleur de sel) 140g
Kód: 7608Související produkty
Detailní popis produktu
Tato opravdová ambrózie z mořských slanisek, je přírodní solí s naprosto jedinečnými chuťovými vlastnostmi. Dá se použít i při vaření i pečení, aby do vašich kulinářských výtvorů vnesla dotek originality.
Solný květ je sklízen odlišnou metodou. Na rozdíl od běžné Keltské soli sbírané ze dna, jsou jemné krystalky Fleur de sel velmi opatrně a citlivě sbírány přímo z hladiny solných rybníčků. Sklizeň probíhá výhradně v odpoledních hodinách, barva solných vloček je světlejší, neboť sůl nepřijde do styku s jílovitým dnem.
Fleur de sel je známá jako výjimečná sůl, skutečný dar přírody. Aby se na povrchu rybníčků vytvořila, musí být splněny specifické povětrnostní podmínky: suché slunečné počasí s východním větrem.
Fleur de sel, kterou po mnoho let používají a milují špičkoví šéfkuchaři po celém světě, je nyní přístupná všem, do pozornosti velkého počtu lidí ji dává naše značka Ryzí keltská sůl.
Je ručně sklízena v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. Geografická orientace Atlantiku a klimatické podmínky regionu hrají důležitou roli v jedinečné směsi minerálů a stopových prvků a kvalitě extrahované soli.
1 500 let stará keltská metoda sběru této soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Drobní živnostníci pracují na důmyslně vymyšleném systému rybníčků. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl.
V čem je KELTSKÁ sůl jiná?
Tato ryzí keltská sůl je ručně sklízena v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. 1 500 let stará keltská metoda sběru soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl. A ta je potom sušena za pomocí slunce a větru, proto je lehce vlhká.
Voda z oceánu je postupně vedena sérií jílovitých rybníků, kde se voda přirozeně filtruje. Poté slunce postupně vodu vypařuje a zanechává pouze velmi koncentrovanou slanou vodu. Farmáři následně za pomocí dřevěných nástrojů sůl ručně sbírají...
Keltská sůl je naprosto nerafinovaná, neobsahuje žádné chemické ani konzervační látky, samozřejmě ani jiné nechtěné přísady. Kromě velmi pozitivního vlivu na naše zdraví také dodává skvělou chuť všem pokrmům, proto je tolik oblíbená. Kdo jednou zkusí ryzí keltskou sůl, už většinou nechce jinou.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.