KELTSKÁ SŮL HRUBÁ - SUCHÁ SÁČEK, 200g nebo 500g

Kód: 7596/500 7596/200 Zvolte variantu
Tip nové RAW Ruční práce
Značka: Vitaora
219 Kč 109 Kč od 109 Kč
Skladem Skladem Zvolte variantu
hmotnost
Zvolená varianta není k dispozici. Reset vybraných parametrů.
Můžeme doručit do:
16.12.2024 16.12.2024 Zvolte variantu

Ryzí keltská sůl je skutečně NAD ZLATO! 

Keltská sůl je totálně přírodní mořská sůl. Významně se liší od většiny solí na trhu, včetně těch mořských. Ryzí keltská sůl si díky naprosto šetrné, ruční sklizni uchovává většinu minerálů obsažených v mořské vodě, které jsou velmi prospěšné pro naše zdraví. Navíc je obohacena o další minerály obsažené v šedém jílu na dně celého unikátního systému sběrných rybníčků. Díky speciálnímu jílu má nezaměnitelnou našedlou barvu.

Vhodná pro všechny labužníky a ty, co uznávají ve stravě kvalitu. Ryzí keltská sůl je skutečně NAD ZLATO! 

Keltská sůl HRUBÁ SUCHÁ - vhodná do mlýnků na sůl

Obsah: 200g / 500g

VITAORA

white-chakra

Detailní informace

Rychlé doručení
Rychlé doručení. U objednávek nad 1999,- Kč POŠTOVNÉ ZDARMA. V každé objednávce nad 1500,- Kč najdete malý DÁREK.
Balime EKO, recyklujeme
Balíme s láskou, EKO, recyklujeme. Ke každé objednávce přidáváme ručně psaný vzkaz, u objednávek nad 1500,-Kč i malý dárek.
Bio a přírodní kosmetika
Všechny produkty pečlivě a s láskou vybíráme, testujeme na vlastní kůži, tedy je 100% známe. Upřednostňujeme lokální produkty bez chemie.
Lokální produkty, bez chemie, poradenství zdarma.
Nabízíme kvalifikované poradenství. Máme více než 10 let zkušeností. Své dodavatele osobně známe.

Detailní popis produktu

RYZÍ KELTSKÁ SŮL - HRUBÁ

Ryzí keltská sůl ve své ZÁKLADNÍ, skutečně ryzí formě je označovaná jako "hrubá/coarse". Stejně jako ostatní naše soli je BEZ jakýchkoli úprav, chemického čištění apod. NAVÍC je ale sušena pouze větrem a sluncem. Díky obrovským skladovým prostorám vysychá 3-4 roky. Během této doby se zbavuje vody gravitací. Výsledkem je naprosto ŽIVÁ sůl specifická svou lehkou vlhkostí, uchovávající si většinu minerálů obsažených v mořské vodě (díky dlouhé době skladování je její vlhkost max do 10%).

V čem je KELTSKÁ sůl jiná?

Tato ryzí keltská sůl je ručně sklízena v Bretani ve Francii původní keltskou metodou. 1 500 let stará keltská metoda sběru soli je zásadní pro zachování jejího přirozeného stavu. Sklizeň probíhá bez jakékoli mechanizace a moderních technologií, pouze pomocí lidských rukou a dřevěného hrabla. Výsledkem je ryze přírodní sůl. A ta je potom sušena za pomocí slunce a větru, proto je lehce vlhká.

Voda z oceánu je postupně vedena sérií jílovitých rybníků, kde se voda přirozeně filtruje. Poté slunce postupně vodu vypařuje a zanechává pouze velmi koncentrovanou slanou vodu. Farmáři následně za pomocí dřevěných nástrojů sůl ručně sbírají...

A její šedou barvu vysvětluje přítomnost šedých minerálů z jílu, proto se ji někdy říká Šedá sůl. 

Keltská sůl je naprosto nerafinovaná, neobsahuje žádné chemické ani konzervační látky, samozřejmě ani jiné nechtěné přísady. Kromě velmi pozitivního vlivu na naše zdraví také dodává skvělou chuť všem pokrmům, proto je tolik oblíbená. Kdo jednou zkusí ryzí keltskou sůl, už většinou nechce jinou.

 

Na co je dobrá mořská KELTSKÁ sůl?

Pravidelné používání mořské soli pomáhá uvolnit svalové napětí a změkčit ztvrdlou kůži, dále je vhodná k hojení kožních zánětů, akné i plísní, účinně čistí, hydratuje a zjemňuje pokožku, zlepšuje její kvalitu a odstraňuje z ní toxické látky.

- součást pitného režimu

V rámci pitného režimu doporučujeme vždy před pitím vody rozpustit špetku (0,8-1g) Ryzí keltské soli v ústech a poté vypít sklenici vody. Tak docílíte optimální hydratace organizmu a tělo se odvděčí vitalitou, svěžestí a celkovou spokojeností. Keltská sůl zajistí minerály nezbytné pro lehký vstup vody do tělních buněk.

Významně přispívá ke správné hydrataci organismu, světově známí lékaři doporučují špetku Ryzí keltské soli vložit ráno a večer do úst, nechat rozpustit a poté zapít čistou vodou. Tím zajistíte optimální funkci potřebných minerálů v těle - správnou hydrataci a detoxikaci tělních buněk.

NÁŠ TIP   použijte v kombinaci s informovanou vodou z naší i9 lahve 

keltská sůl

 

- v kuchyni

  • při vaření
  • při nakládání
  • dosolování pokrmů 

Keltská sůl má jedinečnou chuť a v kulinářském světě je velmi populární, je pokládána za nejkvalitnější jedlou sůl.

 

- na koupele

Koupelí s keltskou solí osvěžíme naše tělo podobně jako při koupání v moři, protože minerály obsažené v Keltské soli nádherně vstoupí přes pokožku do našeho těla.

TIP -  udělej si MOŘSKOU HODINKU    500g Keltské soli, plná vana vody .... jako letní dovolená....

keltska-sul-do-koupele

 

- ústní hygiena

Pravidelné vyplachování roztokem z keltské soli podpoří ústní hygienu a zároveň přirozeně bělí zuby. Rozpuštěním několika krystalů keltské soli v ústech vyčistíte velmi šetrně a přírodně zuby i jazyk.

 

Co tedy moje tělo s Keltskou solí dostane? 

Sodík 

  • naprosto zásadní prvek potřebný pro osmózu a vstup vody z mezibuněčného prostoru do buněk

Hořčík

  • snižuje svalové napětí, třes, křeče i vnímání bolesti
  • zmírňuje průběh záchvatů průduškového astmatu
  • snižuje výskyt migrén a zmírňuje jejich průběh
  • zlepšuje metabolismus cukrů a tuků u diabetiků
  • mírňuje bolesti v podbřišku před a během menstruace, zlepšuje fyzický a psychický stav před menstruačním cyklem
  • zmírňuje příznaky chronického únavového syndromu
  • snižuje krevní tlak a zlepšuje srdeční rytmus

Jód 

  • pomáhá zajistit správnou funkci štítné žlázy a metabolismus živin (cukrů, tuků i bílkovin)
  • pozitivně ovlivňuje nervovou soustavu
  • zlepšuje mentální a intelektuální funkce
  • zlepšuje kvalitu kůže, vlasů, nehtů a zubů
  • podporuje trávení 
  • má příznivý vliv na naši sexualitu

Vápník

  • nejvýznamnější prvek při výstavbě a přestavbě kostní hmoty
  • ovlivňuje v organismu řadu regulačních pochodů
  • podporuje správnou srážlivost krve
  • přenos vzruchů v nervových buňkách, srdeční kontrakci apod
  • vápenaté ionty pozitivně ovlivňují krevní tlak a spolupodílí se na regulaci pH v těle

 

Keltská sůl obsahuje i ohromné množství minerálů

    84% (NaCl) chlorid sodný, 14% síra, hořčík, vápník, draslík, 1,99% uhlík, bromium, křemík, dusík, amoniak, fluor, fosfor, jód, bor, lithium, 0,0003% argon, rubidium, měď, baryum, helium, indium, molybden, mangan, vanad, kobalt, antimon, stříbro, zinek, krypton, chrom, neon, kadmium, erbium, germanium, xenon, skandia, gallia, zirkon, bismut, niob, zlato, thulium, thalium, lanthan, neodym, thorium, cer, terbium, ytterbium, yttrium, dysprosium, selen, lutecium, hafnium, gadolinium, praseodym, cín, beryllium, samarium, holmium, tantal, ...

    Sůl nemá datum spotřeby, protože se skládá jen z minerálů a stopových prvků a neobsahuje žádný organický materiál, který by mohl podléhat zkáze. V podstatě je to naopak konzervant.

    keltska-sul-vyuziti

     

    Ryzí keltská sůl je přírodní mořská sůl, sklízená ve francouzské Bretani z moře vyznačujícího se výjimečnou čistotou a vysokou mineralizací. Díky původnímu ručnímu způsobu sklizně obsahuje většinu minerálů (a stopových prvků) vyskytujících se v mořské vodě.

    NIKDY NEBUDE ALE ÚPLNĚ SUCHÁ - jako ta z obchodu, je sušena pouze SLUNCEM.

    Díky vysokému obsahu hořčíku a dalším minerálům má skvělé hydratační vlastnosti, v kulinářském světě je zároveň považována za vůbec nejchutnější sůl na světě.

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Nevyplňujte toto pole:

    Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

    Nevyplňujte toto pole:

    Vitaora  white-chakra

    je malá rodinná firma, zabývající se už několik let pitným režimem a bioenergií vody. V roce 2017 se stali se distributorem i9 láhve a produktů Poznik pro Českou republiku. 

    Jakmile se majitel firmy seznámil s Technologií POZNIK a se schopnostmi i9 láhve revitalizovat vodu, byl fascinován. Změna chuti kohoutkové vody ho nadchla a ihned přišla vize naučit lidi v Česku pít vodu. 

    V roce 2021 se v souvislosti se studiem pití vody dozvěděl o důležitosti KVALITNÍ ŽIVÉ SOLI jako neoddělitelné součásti pitného režimu. Díky australské celostní lékařce Barbaře O'Neill se dověděl o Keltské soli, kterou nejen Barbara považuje za nejbohatší sůl na přírodní minerály a stopové prvky nezbytné pro lidský organismus.